Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı tsk HAVA HAREKATI süt ihracat DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca türk silahlı kuvvetleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bugünün gündemi beşiktaş

EN FAZLA ÜRETİM VE TESLİMAT LİNYİTTE OLDU

ANKARA(ANKA) - Katı yakıtların 2015 yılı Ocak ayı toplam satılabilir üretim miktarlarına bakıldığında en fazla üretim ve teslimat linyitte gerçekleşti. Taşkömürü ve linyit teslimatı da en fazla termik santrallere yapıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayı Katı Yakıtlar İstatistiklerini açıkladı. Buna göre, katı yakıtların 2015 yılı Ocak ayı toplam satılabilir üretim miktarlarına bakıldığında; taşkömürünün 100 bin 657 ton, linyitin 3 milyon 477 bin 556 ton ve taşkömürü kokunun 380 bin 90 ton, teslimat miktarlarına bakıldığında ise; taşkömürünün 2 milyon 917 bin 913 ton, linyitin 4 milyon 17 bin 587 ton ve taşkömürü kokunun 396 bin 501 ton olarak gerçekleştiği görüldü.

-ÜRETİMİN TESLİMATLARI KARŞILAMA ORANI EN DÜŞÜK TAŞKÖMÜRÜNDE GERÇEKLEŞTİ-

Üretilen katı yakıtların teslimatları karşılama oranı yüzde 3.4 ile en düşük taşkömüründe gerçekleşti. Bu oran linyitte yüzde 86.6 iken taşkömürü kokunda yüzde 95.9 olarak hesaplandı.

Taşkömürü ve linyit teslimatı en fazla termik santrallere yapıldı. Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde; taşkömürü teslimatının yüzde 46.6’sı termik santrallere, yüzde 19.5’i kok tesislerine, yüzde 5’i demir-çelik haricindeki sanayiye, linyit teslimatının yüzde 91.6’sı termik santrallere, yüzde 4’ü demir-çelik haricindeki sanayiye yapıldı. Taşkömürü kokunun ise yüzde 97.6’sı demir-çelik sanayine sevk edildi. (ANKA)

(AR/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.