Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

En Gözde Yılbaşı Hediyesi 'Akıllı Telefon'

Türkiye genelinde yılbaşı öncesinde online alışverişte en çok akıllı telefon tercih edildi. Akıllı telefonların ardından en çok rağbet gören ürünler ise parfüm, tablet bilgisayar ve kol saati oldu.

Sabancı Topluluğu’nun online alışveriş platformu Kliksa, yılbaşı öncesinde internet üzerinden en çok satın alınan ürünleri açıkladı. Kliksa verilerine göre, yılbaşı öncesinde Türkiye genelinde en çok akıllı telefon, parfüm, tablet bilgisayar ve kol saati tercih edildi. En çok online hediye alınan iller İstanbul, Ankara ve İzmir olurken, bu illeri sırasıyla Bursa ve Kocaeli izledi. Konya, Antalya, Adana, Gaziantep ve Balıkesir ise yılbaşı döneminin online alışveriş sıralamasında öne çıkan diğer iller oldu.

-SAMSUN, ANTALYA, MALATYA VE GAZİANTEP BÖLGELERİNİN LİDERLERİ OLDU-

Konuyla ilgili bilgi veren Kliksa Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Yılın son günlerine kadar online alışverişe olan rağbet tüm hızıyla sürdü. Marmara Bölgesi, yılbaşı alışverişinin en yoğun olduğu bölge olurken, Marmara’yı İç Anadolu ve Ege izledi. Karadeniz Bölgesi’nde Samsun, Güneydoğu Anadolu’da Gaziantep, Akdeniz’de Antalya ve Doğu Anadolu’da Malatya bölgelerinde öne çıkan iller olarak dikkat çekti. Elektronik ve kişisel bakım ağırlıklı ürünlerin tercih edildiğini yılbaşı öncesindeki dönemde, tüketicilerin yüzde 49’si alışverişini tek çekimle, yüzde 51’i ise taksitlendirerek gerçekleştirdi” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.