Öne Çıkanlar LISCR Istanbul Bölge Müdürü Erhan Esinduy yahya jammeh yaz dönemine ait online kültür alışverişi izmir Çin Yeni Enerji Araç Kullanımını Teşvik Ediyor Engin Fırat THM Sanatçısı Zeynep İlhan İzmir Cumhuriyet Savcısı Ömer Doğruöz Psikolog İpek Özaktaç Tuna Sargınalp rebel rover yarış atı kaç km yüzdü maliye bakanı

En Yüksek Yeterlilik Derecesi Yüzde 501,7 İle Fındıkta Gerçekleşti

TÜİK, bitkisel ürün denge tablolarını açıkladı. Buna göre, en yüksek yeterlilik derecesi yüzde 501,7 ile fındıkta gerçekleşti

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) bitkisel ürün denge tablolarından  "Meyveler, Sert Kabuklular ve İçecek Bitkileri" açıkladı. Buna göre; Sert kabuklu meyvelerde, 2017-2018 piyasa döneminde en yüksek yeterlilik derecesi %501,7 ile fındıkta gerçekleşti. Sert kabuklular grubunda yer alan ve kendine yeterli olan diğer ürünler ise %119,4 ile kestane ve %109,1 ile antep fıstığı oldu.

Turunçgiller grubunda yer alan meyvelerin tamamında kendine yeterliliğin olduğu görülmektedir. Greyfurtun yeterlilik derecesi %481,1 olurken, limon %241,6, mandalina %194,5 ve portakal %197,9 olarak gerçekleşti.
 
Diğer meyveler grubunda yer alan, kendine yeterliliğin oldukça yüksek olduğu ürünlerden incirin yeterlilik derecesi %473,2, kayısının %391,5, narın %156,5, üzümün %153,8, elmanın %127,5 ve muzun %67,7 olarak gerçekleşti.

Toplam çay arzının büyük bir kısmı kendi üretimimizden karşılanmakta olup, çayın yeterlilik derecesi %93,2 oldu.
 
Seçilmiş ürünlerin yeterlilik dereceleri, 2017-2018

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.