Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs rusya chp Covid19 terörist Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar enflasyon AİLE bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı erdoğan

Enerjisa Yönetiminde Görev Değişikliği

Enerjisa’da üst yönetiminde değişiklik oldu. 2003 yılından bu yana çeşitli üst düzey yöneticilik pozisyonlarında bulunarak, 2011 yılından bu yana ise Enerjisa’da CEO görevini yürüten Yetik K. Mert 29 Şubat 2016 tarihi itibarıyla görevinden ayrıldı.

Konuyla ilgili Enerjisa’dan yapılan açıklamada Enerjisa Yönetim Kurulu’nun, Yetik K. Mert’ten boşalan CEO pozisyonuna 1 Mart 2016 tarihi itibarıyla, Enerjisa Satış Şirketleri Genel Müdürlüğü görevini yürüten Kıvanç Zaimler’in atanmasına karar verdiği bildirildi.

9 MİLYON MÜŞTERİYE HİZMET

Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen Enerjisa’daki bayrak değişimine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Yetik K. Mert’in liderliğinde Enerjisa, pek çok ilke ve başarıya imza atmış,  sektörünün lider ve öncü enerji şirketi konumuna gelmiştir. Bu süreçte, Türkiye’nin en büyük özel elektrik üreticisi olmuş, 3 elektrik dağıtım ve perakende satış bölgesinde 20 milyon nüfusa, 9 milyon müşterisine yönelik yenilikçi çözümleri sektöre kazandırmış ve uygulamıştır. Enerjisa’nın Türkiye’nin Enerjisi olmasında büyük emeği olan Sayın Yetik K. Mert’e değerli katkılarından dolayı Yönetim Kurulumuz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Kendisine bundan sonra üstleneceği yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi. 

Enerjisa’nın başarı yolculuğuna liderlik etmek üzere Yetik K. Mert’ten bayrağı devralan Kıvanç Zaimler’i de tebrik eden Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen, "Sabancı ve E.ON olarak, Enerjisa’da yöneticilerimizi bünyemizde geliştiriyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. 2008 yılında Enerjisa’da Ticaret Direktörü olarak aramıza katılan Zaimler’i Enerjisa’nın yeni CEO’su olarak görmek bize gurur veriyor. Bu da gösteriyor ki insan kaynaklarımız bizi farklılaştıran, ileri taşıyan ve bizi büyük bir aile yapan en önemli değerimizdir” açıklamasında bulundu.

KIVANÇ ZAİMLER HAKKINDA

Kıvanç Zaimler 1991 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Kariyerine 1992 yılında başladı. 2008 yılına kadar sırasıyla Türk Elektrik Endüstrisi, RAM Dış Ticaret ve Aygaz şirketlerinde çeşitli yönetici pozisyonlarında bulundu. 2008 yılında Enerjisa’ya katılan Kıvanç Zaimler, 2008 - 2013 yılları arasında Ticaret Direktörü olarak görev yaptı. Bu görevinde Enerjisa’nın Doğal Gaz iş kolunun koordinasyonunu üstlendi. 2013-2015 yılları arasında, Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürlüğü görevinde ise 3 Dağıtım bölgesinden oluşan 9 milyon müşteri, 20 milyon nüfusa elektrik dağıtımını üstlenen bir organizasyonun yeniden yapılanması ve Başkent Dağıtım ile entegrasyonunu yönetti. Son olarak, Ağustos 2015 tarihinden itibaren Enerjisa Satış Şirketleri Genel Müdürlüğü görevini yürüttü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.