Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel yunanistan esnaf Akşener

EPDK Yanmayan Yerinde Olmayan Direk Veya Armatürlere Ceza Kesecek

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), genel aydınlatma kapsamında tespit edilen yanmayan, yerinde olmayan armatür ve/veya direkler için şirketlere direk veya armatür başına 500 Türk Lirası para cezası verebilecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı. Komisyonda Bazı Vergi Kanunları İle Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülüyor.

Torba yasaya eklenen yeni maddeye göre Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), piyasada faaliyet gösteren tüzel kişilere genel aydınlatma kapsamında tespit edilen yanmayan, yerinde olmayan armatür ve/veya direkler için ceza kesebilecek. Enerji dağıtım şirketlerine tespit edilen eksiklikler için önce süre verilecek. Süre bitiminde eksikliklerin giderilmemesi durumunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın EPDK’ya yapacağı bildirim ile kurul, şirketlere armatür veya direk başına beş yüz lira idari para cezası kesecek. Verilen idari para cezaları bir ay içinde ödenecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.