Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel yunanistan esnaf Akşener

Esnafa Müjde

1 Ocak 2016'dan itibaren geçerli olmak üzere getirilen e-Tebligat sistemine başvuru süresi uzatıldı.

Ticari, zirai ve mesleki kazancı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri ile kurumlar vergisi mükelleflerine getirilen e-Tebligat sistemi için başvuru süresi 1 Nisan 2016 tarihine uzatıldı.

Gelirler İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 1 milyon 232 bin gelir vergisi ve 389 bin kurumlar vergisi mükellefi, e-Tebligat uygulamasından faydalanmak için başvurdu. Ancak başvurusunu tamamlamayan mükelleflerin yılbaşı öncesinde sıkıntı yaşamamaları için, bugün Resmi Gazete'de yayımlanan kararla başvuru süresi 1 Nisan 2016 tarihine uzatıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu sayede 1.5 milyon esnaf yılbaşında ceza almaktan kurtuldu” dedi.

“Esnaf ve sanatkâr, elektronik tebligat konusunda yeterince bilgi sahibi olamadı. Yüz binlerce esnaf 1 Ocak 2016 tarihine kadar vergi dairelerinden şifre ve parola alması gerektiğini bilmiyordu” diyen Palandöken, başvuru süresinin uzatılmasını son derece olumlu bulduğunu belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.