Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu palandöken esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan babacan Çukurova Demirspor Kulübü Başkanı Kamil Aslan Arap 13 Aralık 2023 Çarşamba Gündemi Çin Borsalarında İşlem Gören İnovasyon Şirketi Sayısı Çinli Bilim İnsanları Çinde kullanımda olan 5G baz istasyonu sayısı

Ev Hizmetlerinde Çalışan Sigortalı Sayısı 42 Bin 562

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, primleri işverenler tarafından ödenen ve ev hizmetlerinde çalışan sigortalı sayısının 42 bin 562, on günden az çalışan sigortalı sayısının ise 6 bin 124 olduğunu açıkladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre, 2017 yılı Temmuz ayı itibarıyla primleri işverenler tarafından ödenen ve ev hizmetlerinde çalışan sigortalı sayısının 42 bin 562 olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, 2017 yılı Temmuz ayı itibarıyla on günden az çalışan sigortalı sayısının ise 6 bin 124 olduğunu belirtti. Bakanlığı tarafından, kayıt dışı istihdamı önlemeye yönelik denetimler ile bilinçlendirme ve bilgilendirme faaliyetlerinin yürütülmekte olduğunu ifade eden Sarıeroğlu, “Yapılan denetimler sonucunda kayıt dışı çalıştığı tespit edilenler kayıt altına alınmakta ve işverenler hakkında idari yaptırımlar uygulanmaktadır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.