Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı tsk HAVA HAREKATI süt ihracat DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca türk silahlı kuvvetleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bugünün gündemi beşiktaş

“Ezberci Değil Bilim Aşkını Veren Eğitim İstiyoruz”

Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Kurt,, Sözleşmeli öğretmen alımında bilişim teknolojileri dersine 406, teknoloji tasarım dersine 121 kontenjan ayrılmasını eleştirdi. Ahmet Kurt, “Sağlam bir ekonomi istiyorsak tek yolu nitelikli bir eğitim, başka çaresi yok. Bu tablo ile orta gelir tuzağından çıkamayız” dedi.

Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Kurt Sözleşmeli öğretmen alımında bilişim teknolojileri dersine 406, teknoloji tasarım dersine 121 kontenjan ayrılmasını eleştirdiği açıklasında şu ifadelere yer verdi. 

Türkiye’de en önemli gündem maddelerinden birinin sanayinin dönüşümü olması gerektiğini, ancak mevcut eğitim sisteminin sanayi 4.0’ın ihtiyaçlarını karşılayacak düzeye gelemediğini belirtti ve “Eğer refahı artırmak, sürdürülebilir bir kalkınmayı sağlamak istiyorsak yani gelişmiş bir ekonomiden yana isek tek çaresi kaliteli eğitimdir. Bizi 2023 hedeflerine ulaştıracak eğitim, ezberleten değil bilim ve teknoloji aşkını, üretim sevdasını kazandıran eğitim olacaktır ” dedi.

2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle öğrenci ve eğitim camiasına başarılar dileyen Kurt, yaptığı açıklamada, kişi başına düşen milli geliri 10 bin doların üzerine çıkmayan Türkiye’nin orta gelir tuzağından çıkış yolları aradığını söyledi. Türkiye’nin ihraç ürünlerinin katma değeri düşük ürünler olduğunu buna karşılık yüksek teknolojili ürünler ithal ettiğini anımsatan ve 2023 yılında kişi başına 25 bin dolar milli gelir hedefinin yakalanabilmesi için gerçek bir sıçrama yapılması gerektiğine işaret eden OSİAD Başkanı Ahmet Kurt, nitelikli işgücü ihtiyacının giderek kendini daha fazla hissettirdiğini söyledi.
Türkiye’nin bilgi ve bilişim teknolojileri konusunda yeni bir nesil yetiştirmesi gerektiğine işaret eden Kurt, Başbakan Binali Yıldırım’ın 33. Bilişim Kurultayı’nda “Girişimci kültürünü, kod yazma alışkınlıklarını daha ilköğretim döneminde kazanan kuşaklar yetiştireceğiz” şeklindeki açıklamasını anımsattı. Mart 2017 döneminde sözleşmeli öğretmen alımında bilişim teknolojileri branşında 406 kontenjan, biyomedikal cihaz teknolojilerinde 9, elektrik elektronik teknolojisi derslerinde toplam 55 öğretmen, raylı sistemler teknolojisinin üç branşında sadece 3 kontenjan, teknoloji tasarım dersine 121 kontenjan ayrıldığını belirten Kurt, bu yıl müfredata giren kodlama dersiyle ilgili öğretmen sıkıntılarının da henüz aşılamadığını vurguladı. Müfredatla ilgili tartışmalarda bu konuların öne çıkmamasından üzüntü duyduklarını ifade eden Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yerli ve milli yazılım geliştirebilen genç nesillere ihtiyacımız var. Tüneli açıyoruz ama tüneli açan makineyi yapamıyorsak eksiğiz demektir.  Bugün bilgi ve bilişim teknolojilerini bilmemek, okuma yazma bilmemeye denk gelen bir durumdur. Ama ne yazık ki bilgi ve bilişim derslerine hak ettiği değeri verdiğimiz söylenemez.2017- 2018 öğretim yılında Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi, 5’inci ve 6’ncı sınıflarda, Teknoloji ve Tasarım dersi ise 7’nci ve 8’inci sınıflarda haftada 2 saat olarak belirlendi. Bu derslerin daha erken yaşlarda başlatılması, ayrıca altyapı ve öğretmen eksikliklerinin ivedilikle giderilmesi gerekir”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.