Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

“Faiz İndirimi Yatırımların Artması Ve Piyasanın Canlanması İçin Kaldıraç”

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, "Faizlerin aşağıya çekilmesi, yatırımların ve istihdamın artması ve piyasanın canlanması noktasında önemli bir kaldıraç görevi görüyor." dedi.

DEİK Başkanı Nail Olpak, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz indirim kararı ile ilgili yazılı bir değerlendirme yaptı.
 

Olpak değerlendirmesinde şunları kaydetti:

“TCMB Para Politikası Kurulunun, Şubat toplantısında politika faizini beklentilerle uyumlu olarak 50 baz puan indirerek %10,75 seviyesinde belirlemesini olumlu karşılıyoruz. Merkez Bankası’nın aralıksız olarak son 6 toplantıda, toplamda 13.25 puan indirime gitmesi, ülkemizin kalkınma stratejisini de destekler nitelikte. Faizlerin aşağıya çekilmesi, yatırımların ve istihdamın artması ve piyasanın canlanması noktasında önemli bir kaldıraç görevi görüyor. Özellikle ihracat yapan firmalarımızın kapasitelerini geliştirmek açısından da olanak oluşturuyor. DEİK olarak, Ekonomi Yönetimimizin, iktisadi aktivitemizi güçlendirecek, ülkemizin ve ekonomimizin menfaati yönünde atacağı her adımı destekliyoruz.
 

Ekonomi yönetimimizin 2019’daki kararlı duruşu ve verilen sözlerin tutulması bizim 2020 yılının olumlu geçeceği yönelik sermayemiz. Yeniden büyüme patikasına giren ülkemiz için canla başla çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Bu noktada; çok önemli bir görev de faiz indirimlerini aynı hızla yapması gereken finans sektörüne düşüyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.