Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul

“Faiz İndirimleri Önümüzdeki Dönemlerde Piyasalarda Yatırım Ortamı Olarak Daha Fazla Meyvelerini Verecek”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye ekonomisindeki iyileşmenin devam ettiğini belirterek, “Merkez Bankası’nın faiz indirimleri, iş dünyası olarak moral ve motivasyonumuzu artırıyor. Faizler düştükçe 2020 yılında tek haneleri göreceğimizi umut ediyorum” dedi

ATO Başkanı Baran, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz indirimi ile ilgili yaptığı açıklamada, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun son beş toplantısındaki indirim kararlarının iş dünyası tarafından olumlu karşılandığını söyledi. Göstergelerdeki olumlu seyrin ekonomideki iyileşme eğilimini ortaya koyduğuna dikkat çeken Baran,  “Geçen yılın son dört toplantısında toplam bin 200 baz puanlık indirim ile yüzde 24’ten 12’ye gerileyen faiz oranı, Merkez Bankası’nın bugün yaptığı 75 baz puanlık indirim ile 11.25’e geriledi. Bu indirimler piyasalarda etkilerini göstermeye başladı. Nitekim Sanayi üretim endeksi Kasım ayında yüzde 4,3 artış kaydetti. Faiz indirimleri önümüzdeki dönemlerde piyasalarda yatırım ortamı olarak daha fazla meyvelerini verecek.” dedi.   

Baran, Merkez Bankası’nın 2020 yılı için her ay toplantı yapacak olmasının da çok  önemli ve olumlu bir değişiklik olduğunun altını çizen Baran,  “Her ay toplantı yapılması, piyasalara tepki verilmesi gereken durumlarda anında refleks geliştirilmesi anlamına geliyor.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.