Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı erdoğan terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik tesk genel başkanı bendevi palandöken abd

“FETÖ Türkiye’deki Sağlık Turizmini Karalama Kampanyası Sürdürüyor”

Türkiye’deki şehir hastaneleri projelerinin en büyük yatırımcı gruplarından Sıla Sağlık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İhsan Şahin, “FETÖ ve yandaş güçlerin, Türkiye’ye sağlık turizmi için gelen turistlerin saldırıya uğradığına yönelik haberler çıkartmalarıyla bir kampanya sürdürülüyor” dedi.

Şehir hastaneleri projelerinin en büyük yatırımcı gruplarından Sıla Sağlık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İhsan Şahin, Türkiye’deki sağlık turizmine yönelik tehditlere ilişkin uyardı. Şahin, dünya çapında yapılan sağlık yatırımlarını, FETÖ örgütü ile kol kola girmiş dış güçlerin engellemeye yönelik propaganda yaptığını söyledi. Şahin, propaganda faaliyetlerinin yurtdışında yürütüldüğünü belirtti.

Türkiye’nin sağlık turizminde dünyada ilk 5’te olduğunu dile getiren Şahin, özellikle bunun farkında olan FETÖ ve dış güçlerin işbaşında olduğuna dikkat çekerek, “Sağlık turizminde ortaya çok büyük imkanlar koyabiliyoruz. Bunun farkına varıp ısrarla bunun karşısında olan FETÖ ve bağlantılı dış güçler Türkiye aleyhtarı propaganda yaparak bu konuda geleceklerin önünü kesmeye çalışıyorlar” dedi.

“Sağlık Turizmindeki Yükselişimiz Dış Güçleri Korkutuyor”

Geçen yıl sağlık turizminden 5 milyar doların üzerinde gelir sağlandığını hatırlatan Şahin, bu yıl için beklenen gelirin 10 milyar dolar olduğunu açıkladı. Özellikle Eylül ve Ekim aylarında sağlık turizmi için gelecek turistlerin önünün propaganda faaliyetleri ile kesilmeye çalışıldığını söyleyen Şahin, bu konuda tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti.

“Sağlık Turizminde Dünyada Üçüncü Sıraya Yükseldik”

Sağlık turistinin, tatilciden 10 kat fazla harcama yaptığına dikkat çeken Sıla Sağlık Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İhsan Aydın ise, “Bugün sağlık turizmi için gelen bir turist 10 bin dolar arasında döviz bırakıyor. Dünya Sağlık Turizmi Konseyi değerlendirmesine göre sağlık turizminde dünyada üçüncü sıraya yükseldik. Bu rakamın gerçekçi olduğunu gören FETÖ ve ticari sabotajcılar, engellemek adına her türlü girişimde bulunuyorlar” şeklinde konuştu.

“Bazı Avrupa Ülkelerinde Maksatlı Haberler Yapılıyor”

Son günlerde Avrupa’nın bazı ülkelerinde “Türkiye’ye sağlık amaçlı gelen turistlere çirkin saldırılar yapılıyor” şeklinde iddialarla haberler yapıldığına dikkat çeken Şahin, “Bu haberler maksatlı ve amaçlı haberlerdir. Özellikle gelecek yıl için beklentimiz 1 milyon turistle 10 milyar dolar olması yönünde iken, 2023’te bu rakamı 2 milyona çıkararak sağlık turizminde 20 milyar dolar gelir elde etmektir. Ama bunun farkında olan FETÖ ve ticari destekçileri bunu engellemek için adeta her yolu deniyorlar” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.