Öne Çıkanlar bugünün gündemi gündem özeti gündem başlıkları İsrail Afrin Hakkari Muhbir bugünün gündem özeti ysk çin pkk turizm

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas Ve Hisarcıklıoğlu, Cenin Sanayi Bölgesi’ni Görüştü

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu’nu kabulünde TOBB’un girişimiyle Filistin’de kurulacak Cenin Sanayi Bölgesi’ne yatırımın önünü açacak düzenlemenin bayram sonrasında hayata geçirilebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetine icabetle Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu kabul etti.  Görüşmede Filistin ekonomisine hayat verecek olan ve TOBB’un girişimi ile hayata geçirilen Cenin Organize Sanayi Bölgesi’nin durumu ele alındı.
 
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Konuk Devlet Başkanı’na Cenin’deki sanayi bölgesinde ileri adım atabilmek için yapılması gerekenleri dile getirdi.
 
Türk tarafı olarak 10 milyar dolarlık yatırım taahhüdünü yerine getirdiklerini kaydeden Hisarcıklıoğlu, Filistin Hükümeti’nden beklentilerini vurguladı. Mahmut Abbas da konunun takipçisi olduklarını ilgili düzenlemenin Bakanlar Kurulu’na sevkten önce son aşamada olduğunu söyledi.
 
Abbas düzenlemenin Bayram’dan sonra hazır olmasını öngördüklerini anlattı. Abbas, Hisarcıklıoğlu’nu Cenin Sanayi Bölgesi için gösterdiği çabalardan ötürü tebrik etti. Görüşmede ayrıca Hisarcıklıoğlu, Mescid-i Aksa’da yaşanan olaylardan dolayı duyduğu üzüntüyü iletti.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.