Öne Çıkanlar AİLE Covid19 Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Sıkıntı Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Tarot Filmi ne zaman vizyona girecek

Financial Times: Türk Ekonomisi Hızlandı

Türk ekonomisinin bu yılın ilk çeyreğinde önceki yılın eş dönemine göre kaydettiği yüzde 5’lik büyüme, yurt dışında da dikkat çekti. İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times, bu gelişmeyi “beklenmedik hızlanma” şeklinde yorumladı.

Financial Times, Türkiye’nin ekonomik büyümesi yüzde 5’e hızlandı” başlıklı haberinde, “Türkiye’de ekonomik büyüme, bu yılın başlarında beklenmedik biçimde hızlanarak iki yıla yakın bir sürenin en iyi temposuna ulaştı” değerlendirmesini yaptı.

BEKLENTİLERİN ÜSTÜNDE BÜYÜME
Türk ekonomisinin geçen yılın son çeyreğinde yüzde 3,5 büyüyerek “finansal krizin başlamasından beri en kötü çeyrekten sonra toparlandığını” belirten gazete, bu yılın ilk çeyreğindeki büyüme oranının ise, iktisatçıların beklentilerinin üzerinde olduğunu da kaydetti.
FT, “Türkiye’nin ekonomisi, son bir yılda iki haneli enflasyon, gerileyen bir para birimi ile bir dizi siyasi ve güvenlik kaygıları ile mücadele etti” dediği haberinde 14 Nisan anayasa değişikliği referandumuna değindikten sonra, “Ekonominin yavaşlaması üzerine Hükümetin büyümeyi destekleme çabalarını daha çok harcama yaparak hızlandırdığını, bunun sonucunda da bütçe açığının yedi yılın en yüksek düzeyine çıktığını” yazdı.

TÜRK EKONOMİSİNİN "KAYDA DEĞER DİRENÇLİLİĞİ"
Haberde Türk ekonomisini yakından izleyen, Bluebay Asset Management’den Tim Ash’ın değerlendirmelerine de yer verildi. Tim Ash, ilk çeyrekte büyümede gözlenen artışın, Türk ekonomisinin “kayda değer dirençliliğine” vurgu yaptığını belirtirken, beklenenden yüksek büyüme için “Aynı zamanda, kredi büyümesini de teşvik etmeye yönelik bazı programlar dahil, hükümetin krize karşı yaptığı çeşitli çabaların etkisini de gösteriyor” dedi.
Haberde ayrıca büyüme verilerinin yayımlanmasından sonra Türk lirasının dolara karşı değer kazandığına da işaret edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.