Financial Times: Türkiye'de Enflasyon Yumuşadı

Türkiye’de açıklanan Temmuz enflasyon verilerini hemen okuycularına yansıtan İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times, “Türkiye’de enflasyon yumuşadı” dedi.

Financial Times gazetesi, Haziran ayındaki yüzde 10,9 olan yıllık enflasyonun Temmuz ayında yüzde 9,79 düzeyine inerek “yumuşadığını” belirttiği haberinde, “ülkenin para birimi son aylarda istikrarlaşırken enflasyonun Ocak’tan bu yana en düşük düzeyine indiğini” belirtti.
Temmuz'daki yıllık enflasyonun, tahminlerin bir miktar altında olduğuna işaret eden gazete, Türkiye'de enflasyonun bu yılın başlarında ulaştığı "sekiz yılın en yüksek düzeyinden sürekli gerilediğine” dikkat çekti.

Buna karşın çekirdek enflasyonun yüzde 9,2’den yüzde 9,6’ya çıktığına da işaret eden gazete, “Yurt içi fiyat baskıları, liranın belirgin değer kaybı tarafından körüklendi” dedikten sonra liranın bu yılın başlarında dolara karşı yeni rekor düşük düzeylere gerilediğini vurguladı.
Haberde “Merkez Bankası’nın para sıkıştırmasının yeni bir turu, para biriminin toparlamasına yardımcı oldu. Lira, bu yıl dolara karşı uğradığı kayıpları telafi ederken enflasyon üç ay ardarda zayıfladı” değerlendirmesi de yapıldı.

Ancak gazete, Temmuz enflasyon verilerinin yayımlanmasından hemen sonra  liranın dolara karşı yüzde 0,3 oranında değer kaybığına uğradığına da dikkat çekti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.