Öne Çıkanlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs terörist chp Covid19 AİLE kılıçdaroğlu rusya pkk galatasaray abd tesk genel başkanı bendevi palandöken

Finansal Hizmetler Güven Endeksi Azaldı

Merkez Bankası’nın 2016 Mayıs ayına ilişkin Finansal Hizmetler Güven Endeksi, bir önceki aya göre 10 puan azalarak 158,6 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2016 yılı Mayıs ayına ilişkin Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE) verilerini açıkladı. Buna göre, FHGE Nisan ayında bir önceki aya göre 10 puan azalarak 158,6 seviyesinde gerçekleşti. Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, son üç aydaki iş durumu ve son üç aydaki hizmetlere olan talep, FHGE’yi azalış yönünde etkilerken, gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisi FHGE'yi artış yönünde etkiledi.

İş durumu ve hizmetlere olan talebe ilişkin değerlendirmelere göre, son üç ayda iş durumunda iyileşme ve hizmetlere olan talepte artış olduğu yönündeki değerlendirmeler, bir önceki aya kıyasla düşüş gösterdi. Gelecek üç aydaki hizmetlere olan talebe ilişkin artış yönlü beklentilerin ise güçlenerek devam ettiği görüldü.

İstihdama ilişkin değerlendirmelere göre, son üç ayda artış olduğunu bildirenler ile gelecek üç ayda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyir, bir önceki aya göre zayıfladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.