Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

Fındık Fiyatında Yüzde 60'lık Rekor Artış

Fındık fiyatı 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 60,2 oranında arttı. Toplam bitkisel üretim değeri ise 119,7 milyar TL oldu.

TÜİK’ten edinilen bilgiye göre, 2015 yılında, bir önceki yıla göre fiyatı en fazla artan ürünler incelendiğinde fındık rekoru elinde bulunduruyor.

Fındık fiyatının yüzde 60,2, yer fıstığı fiyatının yüzde 58,4, üzüm (sofralık çekirdeksiz) fiyatının yüzde 39, kuru soğan fiyatının ise yüzde 28,3 artış gösterdiği görüldü.

2015 yılı toplam bitkisel üretim değeri 119,7 milyar TL oldu. Meyveler, içecek ve baharat bitkileri üretim değeri geçen yıla oranla yüzde 38,4 artarak değer artışı en fazla olan ürün grubu oldu. Tahıllar ve diğer bitkisel ürünler grubunun üretim değerinde geçen yıla göre yüzde 16,4 artış görülürken, en az artış yüzde 12,3 ile sebzeler grubunun üretim değerinde gerçekleşti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.