Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Gümrüksüz Alışverişin Lideri İranlılar

Türkiye’deki tax-free (gümrüksüz alışveriş) verilerine göre Rus ve Azeri turistlerin harcamaları düşerken İranlılarınki yükseliş gösterdi.

MEHR haber ajansının aktardığı bilgiye göre, gümrüksüz alışveriş hizmeti veren Global Blue’nun 2014 verilerine göre satışlarda yüzde 13 payı bulunan İranlılar, 2015’e gelindiğinde bu payı yüzde 14’e çıkarttı. Alışveriş tutarı ise yüzde 41 olarak bildirildi.

İranlı turistlerin gümrüksüz alışveriş harcamalarında geçen yıla oranla artış gözlenirken Rus ve Azeri turistlerin harcamalarında yine geçen yıla oranla azalış göze çarptı. Geçen yılın Ocak ayına göre Rus turistlerin harcamalarında yüzde 64, Azerilerde ise yüzde 51’lik bir düşüş gözlemlendi.

Yıllar süren ambargonun kalkmasıyla birlikte büyük bir ekonomik potansiyel olarak görülen İranlı turistleri, Suudi ve Kuveytli turistler takip ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.