Hazine Ve Maliye Bakanı Albayrak: Yeni Bir Yapılandırma Ya Da Borç Ötelemesi Programda Yok

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılması için başvurularının 31 Temmuz 2018'de sona ereceğini anımsatarak, bakanlık olarak yeni bir yapılandırma ya da bu kapsamda borç ötelemesi gibi bir planlarının olmadığını belirtti.

Bakan Albayrak, vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Albayrak, bütçe harcamalarında etkin kontrol, verimliliğin artırılması ve hedeflerle uyumu amaçladıklarını ve özellikle bütçe disiplininden taviz verilmeyeceğini belirtti.

Maliye politikaları kapsamında tüm mükellefler için öngörülebilirliğin sağlanması açısından bu açıklamayı yaptıklarını kaydeden Albayrak, 7143 sayılı Kanun kapsamında yeniden yapılandırma başvurularının devam ettiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Bu kanun ile kesinleşmiş vergi ve diğer borçlara ödeme kolaylıkları, geçmiş dönemlere ilişkin matrah ve vergi artırımında bulunan mükelleflere ayrıcalıklar, beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş gelir ve kazançların zam ve faizsiz pişmanlıkla beyan edilmesi gibi imkânlar getirilmiştir. Yapılandırılan alacakların ilk taksit ödeme süresi içinde peşin ödenmesi halinde hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90 indirim yapılmaktadır.”

31 Temmuz Son

Albayrak, 7143 sayılı Kanun kapsamında yeniden yapılandırma başvurularının 31 Temmuz 2018'de sona ereceğini anımsatarak, “Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak, yeni bir yapılandırma ya da bu kapsamda borç ötelemesi gibi bir değerlendirme orta vadeli projeksiyonlarımızda yer almamaktadır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.