Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Haziran 2020 Hayvansal Üretim İstatistikleri Açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre büyükbaş hayvan sayısı 18 milyon 615 bin olurken, küçükbaş hayvan sayısı ise 55 milyon 063 bin baş oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran 2020 Hayvansal Üretim İstatistiklerini açıkladı. Buna göre; Büyükbaş hayvan sayısı bir önceki yılın Aralık ayına göre %4,2 artarak 18 milyon 615 bin baş oldu

Haziran ayı sonu itibariyle büyükbaş hayvanlar arasında yer alan sığır sayısı bir önceki yılın Aralık ayına göre %4,2 artarak 18 milyon 426 bin baş, manda sayısı ise %2,5 artarak 189 bin baş olarak gerçekleşti.

Küçükbaş hayvan sayısı bir önceki yılın Aralık ayına göre %13,6 oranında artarak 55 milyon 063 bin baş oldu

Haziran ayı sonu itibariyle küçükbaş hayvanlar arasında yer alan koyun sayısı bir önceki yılın Aralık ayına göre %14,6 artarak 42 milyon 713 bin baş, keçi sayısı ise %10,2 artarak 12 milyon 351 bin baş olarak gerçekleşti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.