Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın

Hisarcıklıoğlu: ARGE Reform Paketi Çok Önemli

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, geçtiğimiz hafta yasalaşan ARGE Reform Paketi'nin Türkiye'nin teknolojik sıçrama yapabilmesi noktasında büyük destek sağlayacağını belirterek, "İnovasyon konuşmaktan, inovasyon yapmaya geçiş için bu paket çok önemli bir adım" dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 1 Mart 2016 itibariyle yürürlüğe girecek olan ARGE Reform Paketi'nin ekonomiye önemli kazançlar getireceğini söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 14 Ocak'ta açıklanan ve geçtiğimiz hafta içinde yasalaşan paketin, hükümetin ekonomide kapsamlı reformlar konusunda ne kadar kararlı olduğunun en önemli göstergesi olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, "Bu kararlılık, bölgemizde artan jeopolitik risklere rağmen, Türk özel sektörü olarak işimize odaklanmamızı sağlayan en önemli güçtür" dedi.

Türkiye ekonomisinin son 10-15 yıllık dönemde önemli bir dönüşüm geçirdiğini ifade eden TOBB Başkanı şunları söyledi:

"Kişi başına 3 bin dolarlık bir ekonomiyken, 10 bin dolarlık bir ekonomi olduk. Şimdi 25 bin dolarlık bir hedefimiz var. Bunun için de Türkiye'nin kapsamlı bir teknolojik sıçramaya ihtiyacı var. Artık, inovasyon konuşmaktan, inovasyon yapmaya geçmemiz gerekiyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık, zaten bu konuları çok yakından takip ediyor. Bu kapsamda da ihtiyaçlarımıza cevap veren kapsamlı bir paket hazırladılar. Başbakanımız ve Bakanımız nezdinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Eminim, bu reform paketi inovasyon yapmaya geçiş için çok önemli bir adım olacaktır."

Hisarcıklıoğlu, tasarım faaliyetlerinin de ARGE destekleri kapsamına alınması, ARGE merkezlerine ilişkin desteklerin kolaylaştırılması ve artırılması, KOBİ'lerin de ARGE desteklerinden faydalanmasını sağlayacak mekanizmalar kurulması, genç girişimcilere yönelik teknogirişim sermaye desteğinin artırılması gibi uzun yıllardır dile getirdikleri taleplerin bu reform paketi ile hayata geçiyor olmasından büyük mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.