Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Hisarcıklıoğlu: Kilis'teki Ticaret Erbabının Yanında Olduğumuzu Gösterelim

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Kilis’teki vatandaşlarımızın, ticaret erbabının yanında olduğumuzu gösterelim” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 72. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreninde konuştu. Hisarcıklıoğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da dükkanını açamayan, açsa da siftah yapamayan esnaf, tüccar ve KOBİ’ler olduğunu, bu insanların çok ciddi sıkıntıları olduğunu belirterek şöyle açıkladı:

“Her zaman devletinin yanında olmuş, bölgelerinde ekonomiyi ayakta tutmuş bu insanların sıkıntıları çözülmeli. Ticari hayatı korumalıyız ki, oradaki toplumsal hayat da ayakta kalabilsin.”

Benzer bir durumun, Kilis’te de yaşandığını belirten Hisarcıklıoğlu, “Oradaki vatandaşlarımızın, ticaret erbabının yanında olduğumuzu gösterelim” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında yeni Anayasa tartışmalarına da değinen Hisarcıklıoğlu, 2000 yılında yeni Anayasa konusunu ilk kez kendilerinin gündeme getirdiğini hatırlatarak, evrensel standartlarda, AB normlarına uygun, demokratik bir anayasanın gerekli olduğunu, toplumun her kesiminin bunu  kabul ettiğini kaydetti.

Hisarcıklıoğlu, terörden zarar gören vatandaşların, tehdit altında ayakta kalmaya çalışan müteşebbislerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Yeni başarı hikâyeleri yazmak istediklerini bildiren Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

“Devletimizden tek talebimiz, önümüzdeki engelleri kaldırması, rakiplerimizle aynı şartlarda rekabet edeceğimiz bir ortam sağlaması. Bu çerçevede yargı, işgücü piyasası, eğitim, vergi, kamu yönetimi alanlarında reforma ihtiyaç var. Önümüzdeki dönemde bu konulara öncelik verilmesini bekliyoruz. İş dünyamız özellikle bir konuda çok dertli.Finansmana erişimde büyük sıkıntı var. Yüksek kredi faizleri bir türlü reel sektörümüzün yakasını bırakmıyor.Yaptığımız işin bereketi kalmıyor. Bankalar artık daha vicdanlı ve sorumlu davransın.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.