Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk

Hisarcıklıoğlu: "Kobileri Faizin Altında Ezdirmeyeceğiz"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Nefes Kredisi ile KOBİ’lere yıllık yüzde 9,90 - aylık yüzde 0,83 faizle 1 yıl vadeli kredi sağlayacağız. 3 ay içinde yaklaşık 80 bin KOBİ’mizin derdine derman olacağız. KOBİ’leri faizin altında ezdirmeyeceğiz, KOBİ’lere nefes olacağız” dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, KOBİ'lere Nefes Kredisi Lasnman Toplantısında konuştu. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata geçirilen bu işin KOBİ’lere nefes olacak bir proje olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “KOBİ’lere yüzde 10’un altında faizle kredi kullandırmalıyız” dediklerini ve hemen çalışma başladıklarını ifade etti.

Önce TOBB ile 365 oda ve borsanın elini taşın altına koyduduğunu, ardından Hazine ve Kredi Garanti Fonunun devreye girdiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, “KOBİ’ler teminat bulamıyor, bankalar da risk gördükleri için onlara kredi veremiyordu. Başbakanımızın talimatlarıyla, Hazine destekli KGF kefaleti devreye girdi. KOBİ’lerimizin bu proje kapsamındaki kredilerine yüzde 85 kefalet sağlandı. Son olarak da bankalarımız devreye girdi. Onlar da zararı bile göze alarak projeye kaynak sağladılar. Burada Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin beye ve Denizbank Genel Müdürü Hakan beye yaptıkları önderlik için çok teşekkür etmek istiyorum” açıklamasında bulundu.

Nefes Kredisinin KOBİ’lere 5 milyar lira, eski parayla 5 katrilyon lira kredi sağlayacağını kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Nefes Kredisi ile KOBİ’lere yıllık yüzde 9,90 - aylık yüzde 0,83 faizle 1 yıl vadeli kredi sağlayacağız. 3 ay içinde yaklaşık 80 bin KOBİ’mizin derdine derman olacağız. KOBİ’leri faizin altında ezdirmeyeceğiz, KOBİ’lere nefes olacağız. Aslında reel sektör ve finans sektörü el ele verirsek memleket için ne kadar güzel işler yapabileceğimizi de göstermiş olduk. Sağ olsun Sayın Başbakanımız da projemizi ilk günden bu yana çok yakından takip etti. Bugün de bizlere moral vermek için bu imza törenini himayelerine aldı. Biz de Türk özel sektörü olarak Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın başlattığı kredi faizlerinin düşürülmesi politikasına elimizden geldiğince destek vermiş olmaktan çok mutluyuz” diye konuştu.

Piyasaların tedirgin olduğu bugünlerde bu projenin tüm iş dünyasına bir umut olmasını dileyen Hisarcıklıoğlu, “Çünkü biz şunu çok iyi biliyoruz. Türkiye’ye yatırım yapanlar her zaman kazandı. Türkiye, her zaman hedeflerine ulaştı. Biz yine en iyi bildiğimiz işi yapacağız. Daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz, biz kazanacağız, çalışanlarımız kazanacak, Türkiye kazanacak. Bu masadaki güç birliği oldukça, birçok başarıya imza atacağız” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.