Hizmet Sektörü Güven Endeksi Yüzde 2 Azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre hizmet sektörü güven endeksi Ağustos ayında 105,4 iken, Eylül ayında yüzde 2 oranında azalarak 103,3 değerine düştü.

TÜİK, 2017 yılı Eylül ayına ilişkin sektörel güven endeksi verilerini açıkladı. Buna göre mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Ağustos ayında 105,4 iken, Eylül ayında yüzde 2 oranında azalarak 103,3 değerine düştü. Hizmet sektöründe bir önceki aya göre; iş durumu, hizmetlere olan talep ve hizmetlere olan talep beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 0,9, yüzde 2,7 ve yüzde 2,3 azaldı.

-PERAKENDE TİCARET SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ 105,9 DEĞERİNE GERİLEDİ-

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi Eylül ayında yüzde 2,3 oranında azalarak 105,9 değerine geriledi. Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre; iş hacmi-satışlar, mevcut mal stok seviyesi ve iş hacmi-satışlar beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 1, yüzde 4,2 ve yüzde 1,9 azaldı.

-İNŞAAT SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ 83,5 DEĞERİNE DÜŞTÜ-

Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi ise bir önceki ayda 88,3 iken, Eylül ayında yüzde 5,5 oranında azalarak 83,5 değerine düştü.
İnşaat sektöründe bir önceki aya göre; alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi ve toplam çalışan sayısı beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 5 ve yüzde 5,8 azaldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.