Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş vakıfbank MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

Hizmet Sektörü Güven Endeksi Yüzde 2,2 Azaldı

Hizmet sektörü güven endeksi Eylül ayında 103,3 iken, Ekim ayında yüzde 2,2 oranında azalarak 101,1 değerine düştü.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2017 yılı Ekim ayına ilişkin sektörel güven endeksleri verilerini açıkladı. Buna göre mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Eylül ayında 103,3 iken, Ekim ayında yüzde 2,2 oranında azalarak 101,1 değerine düştü. Hizmet sektöründe bir önceki aya göre iş durumu, hizmetlere olan talep ve hizmetlere olan talep beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 2,4, yüzde 2,3 ve yüzde 1,8 azaldı.

Perakende Ticaret Sektörü Güven Endeksi Yüzde 1,9 Azaldı

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi Ekim ayında yüzde 1,9 oranında azalarak 104 değerine geriledi. Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre iş hacmi-satışlar ve iş hacmi-satışlar beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 5,8 ve yüzde 3,6 azalırken, mevcut mal stok seviyesi endeksi yüzde 4,6 arttı.

İnşaat Sektörü Güven Endeksi Ekim Ayında Yüzde 0,9 Arttı

Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi bir önceki ayda 83,5 iken, Ekim ayında yüzde 0,9 oranında artarak 84,2 değerine yükseldi. İnşaat sektöründe bir önceki aya göre alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi ve toplam çalışan sayısı beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 0,2 ve yüzde 1,4 arttı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.