Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası amerika transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Anıl İlter Savcı Oluyor İzmir depremi Saadet Alpago kimdir Ayça Aykaç Kimdir? Muhbir filistin

Hizmet Sektörü Güven Endeksi Yüzde 4.7 Azaldı

Mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Ekim ayında yüzde 4.7, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1.8, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 2.3 azaldı.  

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2018 yılının Ekim ayına ilişkin sektörel güven endekslerini açıkladı. Buna göre, mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Ekim ayında bir önceki aya göre  yüzde 4.7 oranında azalarak 75.7 oldu. Hizmet sektöründe bir önceki aya göre iş durumu ve hizmetlere olan talep endeksleri sırasıyla yüzde 6.5 ve yüzde 8.6 azalarak 68.7 ve 68.9 değerini aldı. Hizmetlere olan talep beklentisi endeksi ise yüzde 0.1 artarak 89.5’e yükseldi.

Perakende ticaret sektörü güven endeksi Ekim ayında yüzde 1.8 oranında azalarak 87 oldu. Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre iş hacmi-satışlar endeksi yüzde 14.1 azalarak 63.6 değerine geriledi. Mevcut mal stok seviyesi ve iş hacmi-satışlar beklentisi endeksleri ise yüzde 3 artarak sırasıyla 116.9 ve 80.4 oldu.

İnşaat sektörü güven endeksi ise Ekim ayında yüzde 2.3 oranında artarak 58.7’ye yükseldi. İnşaat sektöründe bir önceki aya göre toplam çalışan sayısı beklentisi endeksi yüzde 4.6 artarak 69.5 değerini aldı. Alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi endeksi ise yüzde 0.8 azalarak 47.8 oldu.

Anahtar Kelimeler:
Ekonomi Haberleri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.