İKMİB Başkanı Murat Akyüz: "DFİF Desteği İhracata Doping Etkisi

İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, 2017 yılı bütçesini değerlendirmesinde "DFİF Desteği İhracata Doping Etkisi Yapacak" dedi.

Akyüz, son aylarda çevre ülkelerdeki istikrarsızlık, terör ve kurlardaki istikrarsızlıkla boğuşan ihracatçılara 2017 bütçesinden müjdeli haber geldi. Mecliste görüşmeleri süren bütçede DFİF (Destekleme Fiyat İstikrar Fonu) desteğinin 3 kat artırılarak 850 milyon TL’den 3 milyar TL’ye yükseltilmesi ihracatçılara rahat bir nefes aldıracak.

İhracatçı birliklerinin en önemli işlevlerinden birinin de özellikle KOBİ’lerin desteklenmesi, sektörel tanıtım faaliyetleri ile mevcut pazarların büyütülmesi ve yeni pazarlar yaratılması olduğunu belirten İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz bu kararı sevinçle karşıladıklarını söyledi. Akyüz, “DFİF desteğini; yurtdışı fuar organizasyonları, UR-GE çalışmaları, satın alma heyetleri organizasyonu, tanıtım merkezi kurulması, Turquality ve yurtdışı marka oluşturmada kullanıyoruz. Bunun 3 katına çıkması demek, rakiplerimiz karşısında 3 kat daha güçlü olmamız anlamını gelir” dedi.

Akyüz, DFİF desteğinin kısa sürede ihracata yansıyacağını ve 2023 hedeflerine ulaşmada destek olacağını söyleyerek bu desteğin sağlanmasına emeği geçen herkese Türk ihracatçıları adına teşekkür ettiklerini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.