IMF: Türkiye’de Güvenlik, Hukuk Üstünlüğü, Yargı Ana Öncelik

IMF'nin Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in de katıldığı Çin'in Chengdu kentinde düzenlenen G-20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Guvernörleri toplantısına sunulmak üzere hazırladığı "G-20 Ülkelerinde Yapısal Reformlar İçin Öncelikler" hakkındaki İzleme Notu'nda, "Türkiye, Meksika ve Rusya'da güvenlik, hukukun üstünlüğü ve yargılama ana öncelik" denildi.

IMF uzmanlarının hazırladığı belgede "Yükselen piyasalar için tavsiyeler, özellikle; ticaret ve doğrudan yabancı sermaye önündeki engeller gevşetildiğinde, sıkı bütçe kısıtlamaları içinde yatırım ve verimliliği artıracak (Brezilya, Hindistan, Endonezya), kamu yatırımında verimlilik artışına (Hindistan, Suudi Arabistan, Güney Afrika), emek piyasası reformları (Endonezya, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Türkiye), ve üretim piyasaları reformlarına (Çin, Suudi Arabistan, Güney Afrika) odaklanıyor" denildi.

Çin ve Güney Afrika'da "yönetişim" ve diğer kurumsal reformların da hayati olduğunu belirten IMF, şöyle dedi:
"Emek piyasası reformlarıyla ilgili IMF tavsiyesi farklı piyasa ortamlarıyla kalkınma seviyelerine göre düzenlendi. Örneğin eğitim ve mesleki eğitim yoluyla beceri uyumsuzluklarının azaltılması, Endonezya, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika ve Türkiye için hayati bir tavsiye. Kimi durumlarda bu çabalar diğer kurumsal reformlarla birlikte ortak uygulandığında yarar sağlayacaktır" denildi.

‘’Türkiye’de Güvenlik, Hukuk Üstünlüğü, Yargı Ana Öncelik’’

IMF raporunda şu paragraf yer aldı:
"Birkaç ülkede kurumsal ve düzenleyici reformlar, diğer reform inisiyatiflerine kritik temel oluşturabilir. Ek sübvansiyon ve sosyal harcama reformların uygulanması - örneğin emekli maaşları ve sosyal yardımların endekslenmesiyle bağlantılı harcama rijitliklerinin azaltılması- Arjantin, Çin, Hindistan, Meksika ve Rusya'da arz tarafındaki diğer reformlar için ortam oluşturur.
Çin ve Güney Afrika için öncelikler, devlet girişimlerinde yönetişimin güçlendirilmesi, Çin'de örtülü garanti ve sübvansiyonların kaldırılması suretiyle bütçe kısıtlamalarının katılaştırılması.

Güvenlik, hukukun üstünlüğü ve yargı Meksika, Türkiye ve Rusya için ana öncelikler; kamu-özel sektör anlaşmazlıklarını çözmek için çerçeve ile (örneğin Rusya) sözleşmelerin uygulanmasının güçlendirilmesi Hindistan, Meksika ve Suudi Arabistan için yerinde olur."
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.