Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

İnşaat Malzemesi Sanayi Üretimi Şubatta Yüzde 16 Arttı              

2016 yılı şubat ayında inşaat malzemeleri sanayi üretimi bir önceki yılın şubat ayına göre yüzde 16,0 artış gösterdi.  

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından yayınlanan Nisan ayı Sektör Raporu’na göre, sanayi üretimindeki artışta iç piyasa satışlarındaki ve iç piyasa siparişlerindeki artış etkili olurken, ihracat zayıf kalmaya devam etti. 2016 yılı Ocak-Şubat döneminde ise inşaat malzemeleri sanayi üretimi 2015 yılı Ocak-Şubat ayı dönemine göre yüzde 8,9 artış gösterdi. 2016 yılı Şubat ayında, izlenen 26 üründen 23’ünde üretim geçen yılın Şubat ayına göre yükselirken, yalnızca üç üründe üretim geçen yılın altında kaldı.

 

-EN YÜKSEK ÜRETİM ARTIŞI HAZIR BETONDA-


En yüksek üç üretim artışı hazır beton, çelik boru ve profiller ile boyalarda gerçekleşirken, metal kapı ve pencereler, tuğla ve karolar, merkezi ısıtma radyatörleri, çimento, kireç ve alçı üretimleri geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20’nin üzerinde artış gösterdi. Diğer tüm sektörlerde de önemli üretim artışları meydana gelirken, üretimin gerilediği üç sektör musluk ve vanalar, teknik camlar ile diğer doğramacılık ürünleri oldu.

 

-ŞUBAT AYINDA İHRACAT YÜZDE 14 GERİLEDİ-


İnşaat malzemeleri ihracatı şubat ayında geçen yılın şubat ayına göre yüzde 14,6 gerileyerek 1.289 milyon dolara indi. Pazarlardaki bozulmanın devam eden etkisiyle, 2015 yılında ihracatta yaşanan gerileme yeni yılın ilk iki ayında da yüksek oranlı olarak devam etti.

 

İhracat 2016 yılında da gerileme eğilimine devam ederken, yılın ilk iki ayında ihracat yüzde 17,8 oranında düştü. Bu düşüş ile birlikte yıllık ihracat (2015 Şubat - 2016 Şubat arasındaki dönemde) 16,49 milyar dolara geriledi.

 

-İTHALAT ŞUBAT AYINDA YÜZDE 13 ARTTI-

İnşaat malzemeleri ithalatı ise şubat ayında geçen yıl aynı aya göre yüzde 13 artarak 816 milyon dolar oldu. İthalat yeni yılın ilk iki ayında da yüzde 14,3 yükselme gösterdi. Yeni yılın ilk iki ayında ithalat artış gösterirken, buna bağlı olarak yıllık (Şubat 2015 – Şubat 2016 arasındaki dönem) ithalat 9,23 milyar dolara yükseldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.