Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti Melatonin hormonu Mangal Cansu İvecen Kuru Gürültü Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Medikal Aile Terapisi nedir Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

İran İle İtalya Dolar Kullanmadan Ticaret Yapacak

ABD Yönetiminin yaptırımlarına hedef olan İran’ın AB ülkelerinden İtalya ile dolar kullanmadan ticaret yapacağı bildiriliyor.

İran- İtalya Ticaret Odası Başkanı Ahmed Purfallah, iki ülkenin bankacılık ve ekonomik ilişkilerini değerlendirerek, İtalya’nın Avrupa Birliği'nin bir üyesi olarak birçok kural ve düzenlemeye uyması gerektiğini belirtti.

Mehr News'a göre, “Avrupalı devletler, İran'la karşılıklı ilişkilerini sürdürmeye karar verdiler” diyen Purfallah, “ Önemli konu şu ki; Avrupalı firmalar hükümetlerinin verdiği kararını uyguluyor. Uluslararası ticarette doların kullanıldığı için birçok şirket İran'la ticari işbirliği kurmanın onlara fayda sağlayıp sağlayamayacağını gözden geçirmesi lazım” şeklinde konuştu.

Purfallah, “Küçük ve orta ölçekli işletmeler İtalya ekonomisini oluşturduğu için İran'la işbirliği konusunda uluslararası karşılaşmalardan daha az endişe duyuyor” ifadesini kullandığı açıklamalarında şunları da söyledi:

“Mevcut duruma göre Ticaret Odası'nın kararı, ticari işlemlerini dolar ile yapmayan küçük ve orta ölçekli işletmeler aracılığıyla ülkedeki şirketlerin ihtiyaçlarının karşılanması yönündedir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.