Öne Çıkanlar kosgeb çin 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu. Kara liste 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 2020 CEV Şampiyonlar Ligi 2 İlde 5 Terörist Etkisiz Hale Getirildi 2018 FIFA Dünya Kupası Finalistleri 2018 Dünya Kupası yarı finalistleri

İş Dünyası Yaptırımlar Karşısında Şaşkın

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, “Bu konuların ticareti etkilemeyeceğine inanıyoruz. Hatta iş dünyası olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Ancak hukuka müdahale talebi ile yaptırım uygulanması karşısında şaşkınız” dedi.

TİM Başkanı İsmail Gülle, Brunson Krizi üzerine ABD’nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e yaptırım uygulama kararı alması hakkında açıklamada bulundu. Gülle, Brunson Krizinin siyasi değil adli bir mesele olduğuna dikkat çekti.

İş Dünyasından Bakanlara Destek

ABD ile ticari ve askeri alanlar başta olmak üzere birçok ortaklık içinde bulunduklarını ifade eden Gülle,  iki ülkenin köklü ilişkisini vurgulayarak, yaptırım kararını şaşkınlıkla karşıladıklarını kaydetti. Türkiye’nin bağımsız yargısının herkese aynı şekilde muamele ederek karar verdiğini belirten TİM Başkanı Gülle, “Ancak ABD’nin bunu bahane ederek yaptırım kararları almasının anlamlı olmadığını düşünüyoruz. Bu ülkenin bir vatandaşı olarak, iş dünyası olarak, ihracatçılar olarak Bakanlarımızın yanındayız. Bakanlarımız sadece ülkemizin menfaatleri için canla başla çalışıyorlar. Bu kararın yerinde olmadığını düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Geçtiğimiz yıl 20 milyar doları aşan ticaret hacminin bu sorun çözülürken göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkat çeken Gülle, sorunun aşılmasında iş dünyası olarak destek vermeye hazır olduklarını belirtti. Siyasi konuların siyasetçilerin gündemi olduğunu dile getiren Gülle, ABD’nin kararı karşısında “Ancak hukuka müdahale talebi ile yaptırım uygulanması karşısında şaşkınız” ifadelerini kullandı.

“ABD’nin Yaptırımları Kabul Edilebilir Değil”

Türkiye’nin dünyanın en büyük 20 ülkesi arasında olduğuna dikkat çeken Gülle, bu başarının yatımcıların Türkiye’deki hukuk sistemine duyduğu güvenden kaynaklandığını ifade etti. Gülle, “ABD’nin yaptırımları kabul edilebilir değil” ifadesini kullanarak “Aynı hukuk süren davada da bağımsız kararını verecektir” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.