Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak ClinicExpert

İstanbul İhracatçıları’ndan Eylül’de Yüzde 31’lik İhracat Artışı

İstanbul İhracatçıları, yakaladığı ihracat artışını her ay sürdürmeye devam ediyor. İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), 2019’un Eylül ayında bünyesinde bulunan yedi ihracatçı birliği ile yaklaşık 650 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. İİB, ihracatını bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 31 oranında arttırdı. İİB Koordinatör Başkanı Cem Seven, “İhracatta başarılı bir ay geçirdiğimizi söyleyebilirim. İstanbul İhracatçı Birlikleri, Eylül ayında 180’den fazla ülkeye ihracat yaparak, yüzde 31 oranında bir ihracat artışı sağladı. İİB, Türkiye’de, ihracatını en yüksek oranlı arttıran ikinci birlik oldu” dedi.

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), bünyesinde bulunan yedi ihracatçı birliği ile 2019’un Eylül ayında 650 milyon dolarlık ihracat yaparak, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla, yüzde 31 oranında ihracat artışı yakaladı. İİB, 2019’un ilk dokuz ayında ise ihracatında yüzde 5.8’lik bir artış sağlayarak, toplamda 5 milyar 320 milyon dolarlık ihracat yaptı. 

İİB, Eylül’de başta İtalya, Irak, Almanya, ABD ve Birleşik Krallık olmak üzere 180’den fazla ülkeye ihracat yaptı. İstanbul İhracatçıları tarafından yapılan ihracatta değer bazında İtalya’ya fındık ve römorkör; Irak’a kümes hayvanları, et, mobilya; Almanya’ya fındık, kağıt- karton, mobilya; ABD’ye şekerli mamuller, çikolatalar; Birleşik Krallık’a ise kağıt ve karton ürünleri ön plana çıktı. 

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, ihracatını yüzde 13.4 oranında arttırdı

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, Eylül ayında 145 milyon doların üstünde ihracat gerçekleştirdi. Birlik, ihracatında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13.4 oranında bir artış sağladı.   

İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) ihracatını yüzde 13.3 oranında arttırdı

İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR), Eylül ayında, bir önceki yılın ayını dönemine göre, ihracatını yüzde 13.3 oranında arttırarak, 172 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. 

Gemi, Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği’nin ihracatı 37 milyon doları geçti

Gemi, Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği (GYHİB), 2019'un Eylül ayında 37 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi.

İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nden (İSHİB) 60 milyon dolarlık ihracat

İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin (İSHİB), Eylül ayında 60 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. 

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nden (İFMİB) yüzde 194.7 oranında ihracat artışı

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İFMİB), Eylül ayında yaklaşık 126 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. İFMİB, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla, ihracatında yüzde 194.7 oranında bir artış yakaladı. 

İstanbul Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, ihracatını yüzde 9.5 oranında arttırdı 

İstanbul Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Eylül’de, 27 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi. Birlik, bir önceki yılın aynı dönemine göre ihracatını yüzde 9.5 oranında arttırdı.  

İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KUMİB), 13 milyon dolarlık ihracat yaptı 

İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KUMİB), Eylül ayında 13 milyon doların üzerinde ihracat yaptı. 

İstanbul İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Cem Seven, “İhracatta başarılı bir ay geçirdiğimizi söyleyebilirim. İstanbul İhracatçı Birlikleri, Eylül ayında 180’den fazla ülkeye ihracat yaparak, yüzde 31 oranında bir ihracat artışı yakaladı. İİB, Türkiye’de, ihracatını en yüksek oranlı arttıran ikinci birlik oldu. Yılın ilk dokuz ayına baktığımızda; bir önceki yılın aynı dönemine göre ihracatımızı yüzde 5.8 oranında arttırarak, 200’den fazla ülkeye toplamda 5 milyar 320 milyon dolarlık ihracat yaptığımızı görüyoruz. Eylül ayında değer bazında en fazla İtalya’ya ihracat gerçekleştirdik. İtalya’ya yaptığımız ihracatta fındık ve römorkör ihracatı ön plana çıktı. Dünyanın dört bir yanındaki fuarlar için düzenlediğimiz Türkiye milli katılım organizasyonlarımız, alım heyetlerimiz, eğitim faaliyetlerimiz ile birlikte, ekim ayı için de ihracat artışı öngörüyoruz” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.