Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari kızılay atatürk yapı kredi

İstanbul İlçelerinin Konut Fiyatları Sıralandı

İstanbul ilçelerindeki konutların metrekare fiyatları tespit edildi. Esenyurt en düşük konut fiyatına sahip ilçe olurken, konutların metrekare fiyatlarına bakıldığında en değerli ilçe Beşiktaş oldu.

Medya takip oluşumu Ajans Press’in,  Türkiye Veri İşleme Merkezi (TUVİMER) tarafından yapılan araştırmadan topladığı verilerde İstanbul’un metrekare konut fiyatı olarak en ucuz semti Esenyurt, en pahalı semti Beşiktaş olduğu görüldü. Ajans Press tarafından 2018 yılında 55 bin 496 konut ve gayrimenkul haberinin yapıldığı belirtirken 2017 yılında yapılan haber sayısının ise 88 bin 351 olduğu kaydedildi. Medyadaki başlıklara bakıldığında, konut fiyatlarındaki artışın gündemde en çok kalanlar arasında yer aldığı aktarıldı.

Beşiktaş En Pahalı İlçe, Kadıköy 4.Sırada

Metrekare başına 11 bin 409 lira ile listede en üst sırada yer alan Beşiktaş’ı, 9 bin 879 liraya Sarıyer ve 7 bin 925 lirayla da Bakırköy takip etti. Kadıköy ise listeye dördüncü sıradan girerken, metrekare başına 7 bin 62 lira değerinin olduğu belirlendi. 39 ilçeli İstanbul’da ilk ona giren ilçelerden bazıları Adalar, Şişli, Üsküdar ve Beykoz oldu.

Esenyurt İstanbul’da Konut Fiyatı En Ucuz İlçe

İstanbul’un suç oranı yüksek ilçelerinden Esenyurt, kentte en düşük konut metrekare fiyatına sahip olurken, metrekare fiyatı başına 2 bin 204 lira değer biçildiği görüldü. Araştırmaya göre 2 bin 204 lira metrekare değere sahip olan Esenyurt’u, 2 bin 312 lira ile Çatalca, 2 bin 378 ile Sultanbeyli, 2 bin 460 lirayla Silivri ve 2 bin 466 liralık konut değeriyle de Arnavutköy takip etti. Düşük metrekare fiyatına sahip olan diğer birkaç ilçenin ise şunlar olduğu belirlendi: Ataşehir’de 4 bin 406 lira, Beyoğlu’nda 4 bin 972 lira Eyüp’te 4 bin 261 lira, Fatih’te 4 bin 187 lira.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.