Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk vakıfbank ak parti ankara chp Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener EMİNE ERDOĞAN abd Koronavirüs

İstihdam Endeksi Yüzde 1.6 Arttı

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi, 2018 yılı Nisan- Haziran döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1.6 arttı. Brüt ücret-maaş endeksi ise yüzde 15.7 artış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2018 yılının 2. çeyreğine ilişkin iş gücü girdi endeksleri açıkladı. Buna göre, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi, 2018 yılı II. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1.6 arttı. Alt sektörler incelendiğinde endeks sanayi sektöründe yüzde 3.2, inşaat sektöründe yüzde 3.7 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 0.1 artış gösterdi.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.9 azaldı. Alt sektörler incelendiğinde endeks, sanayi sektöründe yüzde 0.5, inşaat sektöründe yüzde 1.6 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 2.7 azaldı.

ÇALIŞILAN SAAT ENDEKSİ DEĞİŞMEDİ

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış çalışılan saat endeksi, 2018 yılı II. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre aynı kaldı. Alt sektörler incelendiğinde endeks, sanayi sektöründe yüzde 1.1 artarken, inşaat sektöründe yüzde 0.6 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 0.5 azaldı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış çalışılan saat endeksinde ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 2.1 azalış oldu. Alt sektörler incelendiğinde endeks, sanayi sektöründe yüzde 1, inşaat sektöründe yüzde 2.2 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 2.6 azaldı.

Brüt Ücret-Maaş Endeksi Yüzde 15.7 Arttı

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış brüt ücret-maaş endeksi, II. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 15.7 artış gösterdi. Alt sektörler incelendiğinde endeks, sanayi sektöründe yüzde 19.1, inşaat sektöründe yüzde 18.5 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 13.1 arttı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış brüt ücret-maaş endeksi ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 2.9 arttı. Alt sektörler incelendiğinde endeks, sanayi sektöründe yüzde 3.4, inşaat sektöründe yüzde 2.2 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 2.7 arttı.

Saatlik İş Gücü Maliyeti Endeksi Yüzde 15.8 Arttı

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış saatlik iş gücü maliyeti endeksi, 2018 yılı II. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 15.8 arttı. Alt sektörler incelendiğinde endeks, sanayi sektöründe yüzde 17.8, inşaat sektöründe yüzde 19.6 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 13.7 arttı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik iş gücü maliyeti endeksinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 4.8’lik artış gerçekleşti. Alt sektörler incelendiğinde endeks, sanayi sektöründe yüzde 4.5, inşaat sektöründe yüzde 4.6 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 5 arttı.

Saatlik Kazanç Endeksi Yüzde 15.7 Arttı

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç endeksi, II. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 15.7 arttı. Alt sektörler incelendiğinde endeks sanayi sektöründe yüzde 17.8, inşaat sektöründe yüzde 19.2 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 13.6 arttı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç endeksi ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 5.1 arttı. Alt sektörler incelendiğinde endeks, sanayi sektöründe yüzde 4.5, inşaat sektöründe yüzde 4.6 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 5.4 arttı.

Saatlik Kazanç Dışı İş Gücü Maliyeti Endeksi Yüzde 16.2 Arttı

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç dışı iş gücü maliyeti endeksinde, 2018 yılı II. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 16.2 artış oldu. Alt sektörler incelendiğinde endeks, sanayi sektöründe yüzde 17.9, inşaat sektöründe yüzde 21.6 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 14 arttı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 3.7 arttı. Alt sektörler incelendiğinde endeks, sanayi sektöründe yüzde 4.9, inşaat sektöründe yüzde 4.7 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 2.7 arttı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.