Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

İTO Başkanı Çağlar: Türk Milletinin Sandıkta Verdiği Karara Sahip Çıkacak Gücü Var

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümüne ilişkin, “Türk milletinin sandıkta verdiği karara sahip çıkacak gücü var. Bu kararıyla ölümü göze alacak cesareti var. Ve geleceğin iyi olacağına dair büyük ümitleri var” dedi.

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümünde yaptığı açıklamada, “15 Temmuz’dan bu yana geçen bir yıl gösterdi ki; Türk milletinin sandıkta verdiği karara sahip çıkacak gücü var. Bu kararıyla ölümü göze alacak cesareti var. Ve geleceğin iyi olacağına dair büyük ümitleri var” açıklamasında bulundu. Çağlar, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini halkın direnerek püskürttüğünü belirtti ve geçen bir yılda bu direnişin ekonomi cephesinde üretim ve istihdam seferberliğiyle ciddi bir destek bulduğunu kaydetti.

Türkiye’nin 15 Temmuz’dan bu yana geçen bir yılda ekonomide başarılı bir sınav verdiğini kaydeden Çağlar, “Dış dünyanın bu olanlara karşı takındıkları duyarsızlığa ve yalan yanlış enformasyona rağmen artık herkes biliyor ki; Türkiye’de dengeleri değiştirmeye çalışmak eskisi kadar kolay değil. Türkiye bu yılın ilk çeyreğinde dünyanın en hızlı büyüyen 5. ülkesi oldu. Fitch, Türkiye için yüzde 2.3 olan büyüme tahminini yüzde 4.7’ye revize etti. İstanbul’da ilk altı ayda 2 bin 1’i yabancı sermayeli toplam 25 bin 525 yeni firma kuruldu. Arka arkaya sekiz aydır ihracatta artış var. BIST 100 Endeksi 15 Temmuz’dan bu yana 82 binden 105 bin puana çıktı. Sadece bu önemli veriler bile verilen mücadelenin başarısını ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.