İzmir Enternasyonel Fuarı Ticaretin Buluşma Noktası olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 26 Ağustos - 4 Eylül 2016 tarihlerinde 85. kez düzenlenecek olan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), ticarete de doyuracak.

Ekonomi Bakanlığı himayesinde ilk kez düzenlenecek İzmir İş Günleri Toplantıları’nda yatırım yapmak amacıyla İzmir’e gelecek olan yabancı heyetler ile katılımcı firmalar, özel iş görüşmeleri yapacak.

Fuarın açılısından bir gün önce 25 Ağustos 2016’da başlayacak olan toplantılar, ertesi gün devam edecek. Bakanlık tarafından davet edilen, inovasyon alanında gelişmiş 30’dan fazla ülkeden gelmesi beklenen heyet, yatırım fırsatlarını değerlendirecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ ev sahipliğinde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) partnerliğinde yapılacak olan İzmir İş Günleri Toplantıları’nda bakanlar seviyesinde is görüşmeleri yapılacak.

Her yıl başka bir tema çerçevesinde düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bu yılki ana teması “inovasyon”, İzmir İş Günleri Toplantıları’nda gerçekleşecek olan görüşmeler de bu tema çerçevesinde düzenlenecek. Toplantılarda; ülkeler arasındaki ticaret fırsatları ikili görüşmelerde masaya yatırılacak aynı zamanda ülke sunumlarında, ülkelerin ihracata açık oldukları iş kolları, inovasyon konusunda yatırım yapılabilecek iş sahaları görüşülecek.
Katılımcı ülkelerin Ekonomi Bakanları, Yatırım Bakanları ve bürokratlar; önemli is adamları ve katılımcı firmalar arasında köprü görevi görecek, ülkeler arasında önemli is bağlantılarının kurulmasına ön ayak olacak.

 

İlk Olarak Türkiye Ekonomisi ve Ticareti Hakkında Bilgilendirme

25 Ağustos Perşembe Günü Swiss Hotel’de ülke sunumlarıyla başlayacak olan toplantıda, ilk olarak Türkiye ekonomisi ve ticareti hakkında bilgilendirme sunumu yapılacak ardın da İzmir ekonomisi hakkında bilgiler verilecek. Daha sonra sırasıyla; Peru, Kosava, Gana,  Fildişi, Vietnam, Sri Lanka ve Irak ülkelerinden gelen heyetler, ülke ekonomileri ve ticaret fırsatları hakkında sunumlar yapacak. Öte yandan; bu yıl İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında partner ülke olarak fuara gelecek olan Malezya ile ikili is görüşmeleri (B2B) yapılacak. Heyetler, 26 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilecek olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışına da katılacak. 25-26 Ağustos tarihlerinde 2 gün sürecek olan görüşmeler, 27 Ağustos’ta İzmir Enternasyonal Fuarı gezisiyle son bulacak.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.