Japonya’dan Gıda ve Tarım Ürünleri İthalatında Radyasyon Kontrolü Kalktı

Japonya’dan ithal edilecek gıda ve tarım ürünlerinde radyasyon kontrolü uygulaması kaldırıldı.

Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Japonya’da 2011 yılında meydana gelen deprem sonrasında Fukushima Nükleer Santrali’nde ortaya çıkan radyasyon sızıntısı nedeniyle, bu tarihten itibaren önlem olarak Japonya menşeli veya çıkışlı gıda ve tarım ürünlerinin, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) tarafından istisnasız radyasyon denetimine tabi tutulduğu anımsatıldı.

Bu çerçevede, TAEK tarafından yılda ortalama 80-100 kontrol gerçekleştirildiğinin ve bugüne kadar yapılan radyasyon denetimlerinde de sınır değeri aşan ve olumsuz sonuçlanan herhangi bir ürüne rastlanmadığının bildirildiği ifade edilen açıklamada, bu nedenle söz konusu radyasyon denetimlerinin kaldırılmasının uygun görüldüğü kaydedildi.

Bu kapsamda, “Japonya’dan İthal Edilecek Gıda ve Tarım Ürünlerinin Radyasyon Kontrolü Tebliğinin Yürürlükten Kaldırılması Hakkında Tebliğ” de Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.