Öne Çıkanlar gündem özeti gündem başlıkları Afrin Muhbir ysk Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik

Kamu Görevlilerinin Kaderi Amirinin İki Dudağı Arasında Olmayacak

Kamu Personelinin Başarılarının Değerlendirilmesine İlişkin Genel Yönetmelik’le, değerlendirme sisteminde kamu görevlilerinin kaderi sadece amirlerin iki dudağı arasında olmayacak, düşük başarı gösteren personel, öncelikle gelişim planları çerçevesinde hizmet içi eğitime tabi tutulacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği,  “Kamu Personelinin Başarılarının Değerlendirilmesine İlişkin Genel Yönetmelik Taslağı" ile ilgili açıklama yaptı. Buna göre, hazırlanan başarı değerlendirme sistemiyle kamu personelinin çalışma güvencesi daha da güçlendirildiği belirtilirken, sistemin tamamen açık ve şeffaf olduğu, amirlerce verilecek puanların izleme formuna dayanacağı ifade edildi. Planlama, geri bildirim ve değerleme aşamalarının katılımcı bir şekilde gerçekleştirileceği kaydedilirken, astların en yakın üstleri tarafından değerlendirildiği gibi, üstlerin de en yakın astları tarafından değerlendirileceği belirtildi.

Öngörülen sistemde kamu görevlilerinin kaderinin sadece amirlerin iki dudağı arasında olmayacağı ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

“Hazırlanan tasarıda, düşük başarı gösteren personel, öncelikle gelişim planları çerçevesinde hizmet içi eğitime tabi tutulacaktır. Birincil amaç, başarısız personelin tespit edilen eksikliklerini eğitimle tamamlamaktır. Buna rağmen başarısız olmaya devam eden personel, başarılı olabileceği başka bir görevde veya görev yerinde değerlendirilecektir. Bu durum, hem ilgili personelin lehinedir, hem de kamu yararının gereğidir. Devlet memurlarının görevlerine son verilmesi ise söz konusu değildir.

Başarılı personelin bu durumu, görevde yükselmelerinde, görevleriyle ilgili kişisel gelişim imkânlarının desteklenmesinde, yurt dışı görevlendirmelerde, insan kaynakları planlamasının diğer alanlarında değerlendirilecektir.

Ayrıca, devlet memurlarına yönelik herhangi bir performans ödemesi öngörülmemektedir.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.