Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Karkas Etin Sınıflandırılmasına ATO Üyelerinden Destek

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı “Sığır Karkaslarının Sınıflandırılmasına Dair Yönetmelik Taslağı” Ankara Ticaret Odası üyelerinden destek aldı. ATO’nun 5 No’lu Hayvansal Üretim Meslek Komitesi’nin uzun süredir konuyla ilgili çalışmalar yaptığını kaydeden ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Karkas ette sınıflandırma et kalitesini yükseltecek, üreticiyi de tüketiciyi de koruyacak” dedi.

ATO’dan yapılan yazılı açıklamada, karkas ette sınıflandırma yapılmasına yönelik düzenlemeye ilişkin değerlendirmeler yer aldı. Açıklamada, ATO 5 No’lu Hayvansal Üretim Meslek Komitesi’nin 2013 yılından bu yana, AB ülkeleri ile ABD’de uygulanan et derecelendirme sisteminin Türkiye’de de uygulanabilmesi için, sektörün sesi olarak çalışmalar yürüttüğü kaydedildi. Açıklamada, Komitenin yaptığı çalışmaları Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Hayvan Besleme Bilim Derneği, Ankara Zootekni Derneği, Veteriner Hekimler Merkez Birliği Konseyi, Ankara Kasaplar Federasyonu ve Ankara Ticaret Borsası olmak üzere 6 kuruluşa ilettiği ve bu kuruluşların da görüşlerini aldığı belirtildi.

Ankara’da hayvansal üretim yapan şirketleri temsil eden 5 No’lu komitenin çalışmalarının önceki dönem Tarım ve Orman Bakanlarına sunulduğu belirtilen açıklamada, “Sığır Karkaslarının Sınıflandırılmasına Dair Yönetmelik Taslağı”na komite üyelerinin katkı sağlamasının önem taşıdığı ifade edildi.

"PİYASA CANLANACAK"

ATO Başkanı Baran, ATO olarak tüm sektörler gibi hayvancılık üretimi sektörünün de sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yürüttüklerini anlattı. Adı geçen yönetmelik taslağının sektöre canlılık getireceğini kaydeden Baran, “Yönetmeliğin hayata geçmesiyle et kalitesi artacak ve fiyatlandırmada standardın yakalanması mümkün olacak. Bu sayede ticaret hacmi artacak ve piyasa canlanacaktır” dedi. Baran, kırmızı etin kas dokusu, yağ miktarı ve yaş gibi kriterlere göre sınıflandırılmasının ve pazar fiyatının da bu kriterlere göre belirlenmesinin üreticiyi de tüketiciyi de koruyacağını ifade etti.

Baran, “Ankara Ticaret Odası 5 No.lu Hayvansal Üretim Meslek Komitemizin yaptığı çalışmalara ve önerilere kayıtsız kalmayarak yönetmelik taslağı hazırlayan Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Pakdemirli’ye teşekkürlerimizi sunuyoruz. Konuyla ilgili yapılacak tüm çalışmalarda ATO olarak üzerimize düşen vazifeleri seve seve yapacağımızı ve her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu da bildirmek isterim.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.