Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Kasım Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 0,52, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) aylık yüzde 2,00 arttı. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 7, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 6,41 oldu.

TÜİK, 2016 yılı Kasım ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, TÜFE’de Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0,52, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 6,78, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 7,79 artış gerçekleştirirken, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2016 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 2,00, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 6,76, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,41 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 3,93 artış gösterdi.
 
TÜFE'DE AYLIK EN YÜKSEK ARTIŞ YÜZDE 3,89 İLE GİYİM VE AYAKKABI GRUBUNDA OLDU
Ana harcama grupları itibariyle 2016 yılı Kasım ayında endekste yer alan gruplardan eğlence ve kültürde yüzde 1,25, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 1,16, konutta yüzde 0,87 ve haberleşmede yüzde 0,64 artış gerçekleşti.

TÜFE'DE AYLIK EN FAZLA DÜŞÜŞ YÜZDE 0,58 İLE GIDA VE ALKOLSÜZ İÇECEKLERDE OLDU
Ana harcama grupları itibariyle 2016 yılı Kasım ayında endekste düşüş gösteren bir diğer grup ise yüzde 0,12 ile ev eşyası oldu.

Yİ-ÜFE'DE AYLIK EN FAZLA ARTIŞ HAM PETROL VE DOĞAL GAZDA GERÇEKLEŞTİ
Bir önceki aya en fazla artış; yüzde 10,61 ile ham petrol ve doğal gaz, yüzde 10,13 ile ana metaller ve yüzde 4,41 ile diğer mamul eşyalar alt sektörlerinde gerçekleşti. Buna karşılık elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme yüzde 3,16, giyim eşyası yüzde 0,10 ile bir ay önceye göre endekslerin en fazla düştüğü alt sektörler oldu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.