Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

Kentsel Dönüşüm Mağduru İşletmeler Ortak Çalışma Ofislerine Yöneliyor
Dünyada ortak çalışma alanlarının önde gelen ismi Workinton’un Türkiye CEO’su Pınar Massena, kentsel dönüşümün başlaması ile birlikte küçük ve orta boylu işletmelerin yerinden olduğunu belirterek “Eski binalara nazaran küçük işletmeler yeni binalardaki kira ücretlerini karşılayamıyor. Kentsel dönüşümle ofislerine veda eden küçük şirketler ofislerini ortak çalışma alanlarına taşıyor. Özellikle son 6 ayda ofisleriniWorkinton’a taşıyan şirketlerin oranı yüzde 40 arttı.Şubelerimizdeki doluluk oranı yüzde 90’lara erişti” dedi.
 
Kentsel dönüşümle nispeten daha pahalı binalar yapıldığını ve metrekare maliyet fiyatlarının yükseldiğini söyleyen Pınar Massena, gayrimenkul sektörü de maliyetleri yüksek ticari alanların değerlendirilmesi için ortak çalışma alanlarınay öneldiğini aktardı.
 
"CİROYU YÜZDE 50 ARTIRACAĞIZ"
 
Türkiye’de işletmelerin co-working -ortak çalışma alanlarındaki hazır ve sanal ofisleri tercih etme sebeplerinie konomik durgunluğa bağlayan Pınar Massena, Workintonolarak 2017 yılında 5 yeni şubea çmayı hedeflediklerini aktardı. Metro ağına yakın, insan yoğunluğu ve prestijli projelere baktıklarını da vurgulayan Pınar Massena, “Ekonomik durgunlukta işleri artan bir kaç sektörden biriyiz.Önümüzdeki yıl ciromuzu da yüzde 50 oranında artırmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
 
"100 ŞİRKETTEN 77’Sİ BÜYÜMEYİ HEDEFLİYOR"
 
Dünyadaki trendler hakkında da bilgi veren Pınar Massena, “Dünyada ofisler çok hızlı gelir getiren yapıya dönüşüyor.Artık yatırım maliyetlerini 2 ila 4 yıl arasında almayı hedefliyorlar. Dünyada 12 aydan daha fazla ofis kiralayanların oranı bir önceki yıla göre yüzde 63’den yüzde 56’ya düştü. Yani büyük firmalar ofislerini ortak çalışma alanlarına kaydırıyor.Yatırım açısından bakıldığı zaman ise ortak çalışma alanlarında çalışanların yüzde 77’si büyüme planları yapıyor” diye konuştu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.