Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan fenerbahçe babacan Vergi EMİNE ERDOĞAN çin

Kırmızı Et Tüketimi III. Çeyrek'te Arttı

Toplam kırmızı et üretimi III. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre %27,4, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %0,4 oranında arttı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 145 bin 173 ton olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), III. Çeyrek: Temmuz - Eylül, 2018 Kırmızı Et Üretim İstatistiklerini açıkladı.

Toplam kırmızı et üretimi kurban bayramının gerçekleştiği III. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre %27,4, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %0,4 oranında arttı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 145 bin 173 ton olarak gerçekleşti.
 
Sığır eti üretimi 306 bin 638 ton olarak tahmin edildi

 

Sığır eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %30, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %5,6 oranında arttı.
 
Koyun eti üretimi 28 bin 539 ton olarak tahmin edildi

 

Koyun eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %4,4 artarken, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %13,7 oranında azaldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.