Kırmızı Et Üretimi 4. Çeyrekte Yüzde 12.6 Azaldı

Toplam kırmızı et üretimi 2017 yılının 4. çeyreğinde bir önceki döneme göre yüzde 12.6 azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9.1 oranında artarak 295 bin 329 ton olarak tahmin edildi.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2017 yılının 4. çeyreğine ilişkin kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı. Buna göre, toplam kırmızı et üretimi bu dönemde 295 bin 329 ton olarak tahmin edildi. Toplam kırmızı et üretimi bir önceki döneme göre yüzde 12.6 azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9.1 oranında arttı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 109 bin 80 ton olarak gerçekleşti.       



SIĞIR ETİ ÜRETİMİ 260 BİN 80 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ

Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 10.4 azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4.5 oranında arttı.Sığır eti üretimi bu dönemde 260 bin 80 ton olarak tahmin edildi.
Koyun eti üretimi 26 bin 33 ton olarak tahmin edildi. Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 21.3 azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre  yüzde 68.2 oranında arttı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.