Öne Çıkanlar müsteşarlık turan gez jenaratör kura çekimi Başbakan Yıldırım: Kürsü İşgal Edildi gülseren özdemir Erhan Adalı Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Erhan Adalı Hizan Şenol Güneşin Malatyaspor maçı sonrası değerlendirmesi 3 Bronz Madalya İle Dönüyor AkHisar Belediyespor Deplasmanda Kayserisporu 2-0 Yendi

Kırmızı Et Üretimi lV. Çeyrek'te Azaldı

Toplam kırmızı et üretimi IV. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 23,5, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12,1 oranında azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), IV. Çeyrek: Ekim-Aralık, 2018 Kırmızı Et Üretim İstatistiklerini açıkladı. oplam kırmızı et üretimi kurban bayramının gerçekleştiği bir önceki çeyreğe göre %23,5, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %12,1 oranında azaldı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 185 bin 324 ton olarak gerçekleşti.
 
Sığır eti üretimi 239 bin 703 ton olarak tahmin edildi
 
Sığır eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %21,8, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %7,8 oranında azaldı.
 
Koyun eti üretimi 17 bin 902 ton olarak tahmin edildi
 
Koyun eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %37,3, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %31,2 oranında azaldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.