Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ankara Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Kırmızı Et Üretimi Yüzde 14.2 Azaldı

Toplam kırmızı et üretimi 2018’in 1. çeyreğinde bir önceki döneme göre yüzde 14.2 azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9 oranında arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu, 2018 yılının 1. çeyreğine ait kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı. Buna göre, toplam kırmızı et üretimi 1. çeyrek döneminde 253 bin 314 ton olarak tahmin edildi. Toplam kırmızı et üretimi bir önceki döneme göre yüzde 14.2 azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9 oranında arttı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 130 bin 960 ton olarak gerçekleşti.

Sığır eti üretimi, 221 bin 617 ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 14.8 azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6.7 oranında arttı.

Koyun eti üretimi ise 27 bin 53 ton olarak tahmin edildi. Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 3.9 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 44.9 oranında arttı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.