Öne Çıkanlar darbecilere yapılan operasyonlar memur sen açıklaması dağlık karabağ sorunu iş garantili kurslar antep fıstığı hangi ülkelere ihracat ediliyor TFF Genç Oyuncular Gelişim Müdürü Cem Pamiroğlu Kültür Eğitim Kurumları Türkçe Bölüm başkanı Taner Sümer cengiz kurtoğlu 27 Ekim 2016 Gündemi angiad cern heyeti türkiyeye ne zaman gelecek hsbc kapanıyor mu

Kırmızı Et Üretimi Yüzde 15 Arttı

Toplam kırmızı et üretimi kurban bayramının gerçekleştiği III. çeyrek döneminde bir önceki döneme göre yüzde 15,6 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2017 yılı 3. çeyrek kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı. Buna göre toplam kırmızı et üretimi 3. çeyrek döneminde 301 bin 331 ton olarak tahmin edildi. Toplam kırmızı et üretimi kurban bayramının gerçekleştiği 3. çeyrek döneminde bir önceki döneme göre yüzde 15,6 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23,6 oranında azaldı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 131 bin 42 ton olarak gerçekleşti.       



KOYUN ETİ ÜRETİMİ YÜZDE 47,7 ARTTI

Sığır eti üretimi 253 bin 994 ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 10,8 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 29,4 oranında azaldı. Koyun eti üretimi ise 32 bin 897 bin ton olarak tahmin edildi. Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 47,7, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 39,9 oranında arttı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.