Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

Kısa Çalışma Ödeneğine Başvurmuş, Ücretsiz İzin Desteği Almış Çalışanlar İçin Normalleşme Desteği

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Kısa çalışma ödeneğine başvurmuş, ücretsiz izin desteği almış çalışanların normal çalışmaya geçebilmesi için 'normalleşme desteği' sunulacak" dedi. 

Bakan Selçuk katıldığı canlı yayın programında; 1 milyon 358 bin çalışanımıza Nakdi Ücret Desteği sağladık. Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanan çalışan sayımız 3 milyon 490 bine ulaştı.Bu süreçte hiçbir çalışanımızın işini kaybetmesini istemiyoruz. İstihdamı korumak en önemli hedefimiz. İlave istihdam sağlayan işverenlerimize de destek sağlayacağız. Bakanlık olarak bizim hedefimiz işgücümüzü ve istihdamımızı korumak. Fesih kısıtı pandemi döneminde çalışanlarımızı korumak için önemli bir unsurdu. Bir süre daha uzatmayı düşünüyoruz. 1 Ocak 2019 – Nisan 2020 arasında işinden ayrılanlara istihdama dönüş desteği olacak. İlave istihdam sağlayan işverenlerimize de destek sunacağız. Farklı çalışma modellerini etkinleştireceğiz. Pandemi başladığında önceliğimiz vatandaşlarımızı korumaktı. Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi altında Sosyal Koruma Kalkanı açıkladık. Çalışma hayatı, sosyal güvenlik, sosyal hizmetler, sosyal yardımlara dair pek çok unsur barındırdı. Kısa çalışma ödeneğine başvurmuş, ücretsiz izin desteği almış çalışanların normal çalışmaya geçebilmesi için 'normalleşme desteği' sunulacak." dedi. 

Emeklilik sistemini daha etkinleştirmek için çalışıyoruz. Masada birçok model var. Taraflarla müzakere ediyoruz diyen Bakan Selçuk, 50 yaş üstünde bizim daha az çalışma saatlerinde çalışmak isteyen ve kısmi zamanlıya geçmek isteyen çalışanlarımıza sağlayacağımız destekle, mevzuatımızda olan konuları daha da etkinleştireceğiz. Pandemi sürecinde ihtiyaç sahiplerini ve çalışanlarımızı yalnız bırakmadık. Sosyal Destek Programı, Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği, İşsizlik Ödeneği ile 204 milyar TL destek sağladık. " dedi.. 

Öncelikli olarak yaşlılarımızı koruma altına almak istedik, daha uzun süre onların dualarını almak için. Onlar için sıkı önlemler aldık. Huzurevi ve bütün sosyal hizmet çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür etmek isterim." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.