Öne Çıkanlar çin galatasaray MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank beşiktaş chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

Kredi Kartı Azami Faiz Oranlarında Değişiklik yok

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarında değişiklik yapılmadığını bildirdi. Kredi Kartı İşlemlerinde uygulanacak faiz oranlarının 22 Ekim 2014 tarihli Resmi Gazete' de yayımlanan tebliğ çerçevesinde belirlendiği bildirildi.

TCMB resmi sitesinde yayınlanan duyuruda Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranında değişiklik yapılmadığı vurgusu yapıldı. 22 Ekim 2014 tarihli resmi gazetede yayımlanan tebliğ esas alınacaktır ibaresi kullanıldı.

Bu esasa göre 1 Nisan 2016 tarihinden geçerli olmak üzere kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranları TL için yüzde 2,02, yabancı para için yüzde 1,62, aylık azami gecikme faiz oranları TL için yüzde 2,52, yabancı para için yüzde 2,12 olarak belirlenmiştir.

TCMB’ nın duyurusunda , söz konusu oranların azami olduğuna işaret edilerek, bankalar tarafından kredi kartı işlemlerinde bu oranların üzerinde bir faiz oranı uygulanmasının mümkün olmadığı kaydedildi.

Bankaların bu oranları geçmemek üzere faiz oranlarını serbestçe belirleyebileceği dile getirilen duyuruda, 1 Temmuz 2016'dan itibaren gelecek üç aylık dönem için geçerli olacak azami faiz oranlarının, bu tarihten önce TCMB tarafından kamuoyuna duyurulacağı bilgisi verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.