Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye yunanistan ak parti abd vakıfbank

KSO Başkanı Dış Ticaret Verilerini Değerlendirdi

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu dış ticaret rakamlarını değerlendirdi.
 
KSO Başkanı Zeytinoğlu, TÜİK tarafından açıklanan Temmuz ayı dış ticaret rakamlarına ilişkin değerlendirme yaptı. Zeytinoğlu, “Temmuz ayında ihracatımız yüzde 11,5 gerileyerek 9,9 milyar dolar ve ithalatımız yüzde 19,7 azalarak 14,6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Dış ticaret hacmi geçen yılın aynı dönemine göre 16,6 azaldı. İhracattaki gerilemenin detaylarına baktığımızda başta Avrupa Birliği olmak üzere ticaret yaptığımız ülke gruplarıyla yapılan bir evvelki yılın gerisinde olduğunu görüyoruz. Bunun Temmuz ayında yaşanan olağanüstü durumdan kaynaklandığını düşünüyoruz ve kalıcı olmasını beklemiyoruz. Yürütülmekte olan teşvik çalışmalarıyla ihracatımızın ivme kazanmasını arzu ediyoruz.” dedi.
 
Dış ticaret açığının 4,8 milyar dolara gerilediğini belirten Zeytinoğlu, “İthalatın ihracattan daha hızlı düşmesiyle dış ticaret açığının azaldığını görüyoruz. Diğer taraftan en fazla ihracat yaptığımız ülke sıralamasında İngiltere birinci sırada olurken İsviçre’ye yapılan ihracatın yüzde 147 artması dikkat çekicidir" ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.