Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Maliye Bakanı Ağbal: 2018’de Asgari Ücret Desteği Öngörüsü Yok

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Asgari ücret desteği ile ilgili 2018 bütçesinde 1 Ocak’tan sonraki dönemlerle ilgili bir asgari ücret desteği öngörüsü yok. 2017 yılındaki döneme ilişkin 2018 yılında muhtemelen Ocak, Şubat, Mart aylarında yapılacak destekleme ödemelerinin ödeneğini koyduk” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı. Komisyonda Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu bütçeleri ile gelir bütçesi, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı Maddeleri ve Merkezi Yönetim Kesin Oesap Kanunu Tasarısı Maddeleri ele alınıyor. Bütçe üzerindeki müzakerelerin ardından Bakan Ağbal, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

"GEÇEN SENE İKİNCİ KEZ UZATTIK”

Bakan Ağbal, asgari ücret desteğine ilişkin, “Asgari ücret desteği ile ilgili 2018 bütçesinde 1 Ocak’tan sonraki dönemlerle ilgili bir asgari ücret desteği öngörüsü yok. 2017 yılındaki döneme ilişkin 2018 yılında muhtemelen Ocak, Şubat, Mart aylarında yapılacak destekleme ödemelerinin ödeneğini koyduk. Biliyorsunuz 2016 yılında asgari ücret artışını yaptıktan sonra geçici olarak getirmiştik. Geçen sene ikinci kez uzattık. Açıkçası bu sene bunun geçici bir tedbir olduğunu düşünerek bu konuyla ilgili Çalışma Bakanlığı bütçesine bir ödenek ayrıca koymadık ama hiç ödenek koyulmadığı şeklinde bir açıklama yapılmış, bu doğru değil. 2017’den kalan ödemeleri yapacağız” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.