Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Maliye Bakanı Ağbal'dan Asgari Ücret Açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine ilişkin, “Burada yapmış olduğumuz hazırlıkla eğer kişinin geliri Ekim ayından itibaren herhangi bir şekilde 1300 liranın altına düşerse düşen kısım kadarlık ilave asgari geçim indirimi uygulamasını getirmiş olduk. Hiçbir asgari ücretlimiz 2016 yılı içerisinde 1300 liranın daha altında bir ücret elde etmemiş oluyor. Burada  asgari geçim indirimini bir yöntem olarak kullandık” dedi.

Maliye Bakanı, Meclis Genel Kurulu’nda Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde konuştu. Maliye Bakanı şunları ifade etti:
“Burada yaklaşık 7 milyon vatandaşımızı ilgilendiren önemli bir yasal düzenlemeyi hep birlikte yapıyoruz. 2016 başındaki asgari ücretin 1300 lira olması konusunda bir taahhüdümüz vardı ve bu taahhüdümüze uygun bir şekilde 2016 başında bu gerçekleşti. Asgari ücret tutarı asgari geçim indirimine bağlı olarak değişmektedir.

2016 yılında hükümet olarak yapmış olduğumuz bu önemli artışı yıl sonuna kadar koruma amacıyla bir çalışma yaptık. Hiçbir şekilde asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızın eline geçen net ücret tutarının 1300 liranın altına düşmemesi için ne yapabiliriz diye bir gayretimiz oldu.
En uygun yöntemin asgari geçim indirimi tutarlarının son üç ayda artırılması suretiyle bu meselenin çözümlenebileceğini gördük.
Ocak ve Eylül ayları arasında 9 ay boyunca net 1300 lira alan bir bekar asgari ücretli veya evli eşi çalışan bir asgari ücretli Ekim ayından itibaren aylığı 1231 liraya düşüyor. Dolayısıyla Ekim, Kasım ve Aralık aylarında ücretlimizin gelirinde yaklaşık 69 lira civarında bir azalma meydana geliyor.
Burada yapmış olduğumuz hazırlıkla eğer kişinin geliri Ekim ayından itibaren herhangi bir şekilde 1300 liranın altına düşerse düşen kısım kadarlık ilave asgari geçim indirimi uygulamasını getirmiş olduk. Hiçbir asgari ücretlimiz 2016 yılı içerisinde 1300 liranın daha altında bir ücret elde etmemiş oluyor. Burada  asgari geçim indirimini bir yöntem olarak kullandık.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.